fredag den 24. februar 2017

Chokolade Marengs med nødder

Marengs med chokolade vendt i.

Marengs med mørk chokolade og hasselnødder ca. 16 stk.

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 4 dråber eddike
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne næsten stive. Kom sukkeret i lidt af gangen, imens der piskes. Pisk eddike i. Pisk videre i ca. 5 min - indtil sukkeret er blevet opløst og marengsen er helt stiv. Ved kakaopulver i. Hak hasselnødderne groft og vend dem i.
Smelt chokoladen over et vandbad, og vend meget forsigtigt i marengsen. Kom skefulde marengs på bagepladen. Bag dem ved 100 grader i ca. 1 time, sluk herefter ovnen og lad dem stå derinde med ovnlågen på klem i 1 time mere. 
Marengsen gemmes i en lufttæt beholder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar