fredag den 24. februar 2017

Lækker jordbærtærte


Kagen smager helt klart bedst dagen efter den er bagt, da den her har nået at sætte sig.

Jordbærtærte (ca. til 8 pers)

  • En bakke jordbær (400-500 g)
  • 75 g mørk chokolade
Mørdej:
  • 125 g hvedemel
  • 80 g smør
  • 1 lille æg
  • 1,5 spsk flormelis
  • et nip salt
Mazarinmasse:
  • 150 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1/2 vaniljestang
Kagecreme:
  • 3,75 dl sødmælk
  • 3 æg
  • 1,5 æggeblomme
  • 135 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 45 g maizena
  • 110 g smør
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

MørdejSkær smørret i tern og bland med flormelis, salt og hvedemel. Arbejd smørret ind i melet, så konsistensen bliver som brødkrummer. Mørdejen kan med fordel køres på en røremaskine eller med en el-mixer med snoede kroge, men ellers så arbejd hurtigt, så smørret ikke bliver varmt.


Pisk ægget grundigt sammen og kom det i smørblandingen. Bland hurtigt ægget ind i dejen – uden at ælte for meget. Den skal bare lige hænge sammen. Hvis man gør det på maskine, så lad den køre, til massen er nogenlunde homogen, og så pres bare dejen sammen til sidst.
Pak mørdejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time. Når dejen har hvilet, så rulles den ud med lidt hvedemel. Smør en tærteform med løs bund og en diameter på ca. 20 cm grundigt, og tryk tærtedejen ud i formen.
Prik tærtedejen jævnt, så eventuelle luftbobler kan slippe ud. Kom tærtefadet med dej i fryseren. Efter 15 minutter i fryseren kan bunden bages.
Bag dejen i 10-15 min ved 200 grader.

Mazarinmassen: Ælt marcipanen, sukker og vanilje, og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
Tag den gyldne, forbagte tærtebund ud af ovnen og hæld mazarinmassen i.
Bag tærten i endnu 15-20 min til mazarinmassen har sat sig og er gylden. Hak chokoladen fint og fordel den ud over den varme tærte så det smelter. Smør chokoladen ud. 
KagecremeVarm mælken op i en gryde, og tag den af varmen når den koger. I en skål piskes æg, æggeblommer, sukker, vaniljekorn og maizena. Tilsæt den varme mælk. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm cremen op ved medium varme. Rør konstant i cremen og tag den af varmen når den bliver tyk. Tilsæt nu smørret og rør det ud i cremen. Læg husholdningsfilm helt tæt på cremen, så den ikke danner kondens, og stil den på køl. Pisk fløden stiv, og vend den i cremen når den har sat sig. Pynt kagerne med creme og friske udskårede jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar