fredag den 24. februar 2017

Jordbær cheesecake

Opskrift fra cutecarbs.com

Jordbær cheesecake

Kiksebund
  • 150 g digestive
  • 80 g smeltet smør
Cheesecake-masse
  • 1 vaniljestang (den tomme stang skal gemmes til geléen)
  • 100 g sukker
  • 400 g flødeost
  • 150 g græsk yoghurt (10%)
  • Saft fra usprøjtet halv citron
  • 3 husblas
  • Friske jordbær
Jordbær-gelé
  • 150 g frosne jordbær
  • 1 tom vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 2 husblas
  • 8 spsk vand
Bund: Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør og pres massen til en bund i en springform (17 cm). (Hvis du bruger en større form, så lav en større portion)

Cheesecake-masse: 
  1. Pisk flødeost, græsk yoghurt, sukker og vaniljekorn sammen
  2. Udblød husblas, smelt det over vandbad – brug citronsaft og lidt creme til at afkøle husblassen med, så det får ca. samme temperatur som ostecremen, inden du tilsætter det i ostemassen
  3. Skær nogle jordbær i halve stykker og læg dem langs kanten ovenpå kiksebunden, det er vigtigt, at de står helt tæt på kanten, inden du hælder ostecremen over kagen.
  4. Sæt kagen i køleskabet i minimum en time
Jordbær-gelé:
  1. Kog vand, jordbær, den tomme vaniljestang og sukker ved svag varme i ca. 10 minutter
  2. Blend jordbær-massen og si den tilbage i gryden
  3. Varm massen ved svag varme og tilsæt husblas – tag gryden af varmen og lad massen køle af under omrøring
  4. Kom den afkølede jordbær-gelé på cheesecaken – og lad kagen stå på køl i minimum 5 timer – gerne natten over


Ingen kommentarer:

Send en kommentar