fredag den 24. februar 2017

Valnød-mokka-lagkage

Opskrift fra bogen "Brød og Kager" - Politikens Forlag. 

Valnød mokka-lagkage (til ca. 8 pers.)

  • 300 g valnødder
  • 200 g sukker
  • 6 stk. æggehvider
Kaffeskum
  • 5 dl piskefløde
  • 5 spsk. brun farin
  • 1,5 spsk. instant kaffe
Toppen
  • 100 g chokolade
  • 50 g smør
  • 12 halve valnødder

  1.  Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir og smør let. 
  2.  Blend nødder og halvdelen af sukkeret, indtil nødderne er finthakkede.
  3.  Pisk æggehviderne stive, og tilsæt deet resterende sukker lidt efter lidt, imens der stadig piskes, indtil blandingen er tyk og skinnende.
  4.  Vend forsigtigt hviderne i nøddeblandingen. Hæld en tredjedel af dejen i en springform, og bag den i 35 min. (Hvis du har travlt kan du komme to bunde ind på samme tid).
  5.  Gentag bagningen 2 gange til, så der bliver tre bunde.
  6. Lad dem køle helt af på en rist, så de ikke hænger fast.
  7. Kaffeskummet: Alle ingredienser kommes i en skål. Pisk med elmixeren, indtil den er stiv og cremet.
  8. Læg en kagebund på et kagefad og fordel halvdelen af cremen på bunden.
  9. Gentag med en bund til, og slut af med den tredje bund.
  10. Glasur: Chokolade brækkes i små stykker, og smeltes over et vandbad. 
  11. Tag chokoladen af varmen og tilsæt smørret og rør rundt. Lad den køle af og spred den ud på toppen af kagen. 
  12. Pynt kanten rundt med de halve valnødder.
  13. Sæt kagen i køleskabet, indtil servering. 

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar