fredag den 24. februar 2017

Citron muffins med marengs og lemon curd

Opskrift fra bloggen frkcupcake.blogspot.dk

Citron muffins med brændt marengs

Citronmuffins:
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 100 g smør (smeltet)
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 dl yoghurt natural/creme fraice
  • reven skal af en citron
  • saft fra 1 citron
  • ca 1 dl Lemon curd
Marengs:
  • 165 g sukker
  • 1/2 dl vand 
  • 75 g past. æggehvide
  1. Sigt mel, bagepulver og vanillesukker ned i en skål
  2. Pisk smør og sukker luftigt i en anden skål
  3. Pisk æggene i et af gangen og derefter yoghurt og citronsaft
  4. Rør begge blandinger sammen og tilsæt den revne citronskal
  5. Fyld muffinsformene med ca 1 cm dej og kom derefter ca 1 tsk lemon curd i hver muffin. Fyld formen helt op med dej
  6. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 12-14 minutter - de skal kun lige være gyldne
  7. Lad dem køle af og sprøjt derefter marengs på (se fremgangsmåde på marengsen nedenunder).
  8. Brænd marengsen med en gasbrænder til den er gylden.

Marengs:
  1. Hæld 300 sukker i vandet og kog det til det er 115 grader (rør ikke rundt, bare lad det koge)
  2. Imens Piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30 g) 
  3. Når Sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes en del)
  4. Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe.
  5. Kom den i en sprøjtepose.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar