fredag den 24. februar 2017

Kagekone af brunsviger

Denne opskrift har jeg brugt utallige gange, og er en klassiker med den høje mængde smør - som gør at kagen ikke kan gå galt. Hvis man er til kagemænd kan det også lade sig gøre. 
Opskrift fra bloggen kvalimad.dk

Kagekone (1 stk.)

  • 600 g mel
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
Remonce
  • 150 g smør
  • 250 g brun farin
  • 2 spsk kanel
Glasur
  • ca. 2,5 dl flormelis rørt med vand.
  • SLIK!

  • marcipan 
Varm mælken til lillefinger-varm Hak smørret i små bidder, så det nemmere bliver blødt og smelter. Bland det i den lune mælk.
Når smørret er smeltet så opløs gæren i.
Bland resten af ingredienserne i og ælt til dejen er glat.
Remonce: Smelt smørret.
Rør farin og kanel i.
Rul dejen ud til stor firkant.
Lav snit med kniv så det ligner kagedreng eller pige.
Fordel remoncen hen over.
Den kan godt hæve op til 1/2 time, men det er ikke så vigtigt.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
Den er færdig når dejen der ikke er dækket af remonce er gylden, eller når remoncen bobler.
Pynt med glasur. Jeg blandede marcipan med lidt flormelis og rullede det ud som et skilt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar