fredag den 24. februar 2017

Træstammer

Opskrift fra bloggen emilysalomon.dk

Hjemmelavede træstammer (ca. 18 mellem stk.)

Trøffelfyld: 
  • 500 g ”gammel” kage (jeg vil bruge en marmorkage eller sandkage næste gang)
  • 100 g marcipan, revet
  • 125 g mørk chokolade, smeltet
  • 2 spsk ren kakaopulver (gerne rå, der smager af mere)
  • 1,5 spsk hindbærmarmelade
  • 3 spsk god, mørk rom (er det til børn eller folk som ikke kan lide smagen af alkohol kan rom erstattes med romessens)
Smørcreme:
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 125 g flormelis
  • 2 spsk varmt vand
  • 1 tsk ren vaniljepulver
Marcipanovertræk:
  • 200 g marcipan
  • 90 g flormelis
  • 30 g glukosesirup
  • 100 g chokolade til pynt, smeltet
  1. Blend den ”gamle” kage til en ensartet masse.
  2. Rør kagesmuldret sammen med den smeltede chokolade, marcipan, marmelade, kakao og rom sammen til en ensartet trøffelmasse. Stil den på køl.
  3. Pisk smørcremen imens. Alle ingredienserne piskes med elpisker til en tyk, luftig masse og stilles herefter på køl.
  4. Bland så marcipanovertrækket. Riv evt. marcipanen først. Ælt alle ingredienser sammen med hænderne. Del massen i fire og pak dem i film og læg dem på køl.
  5. Når trøffelmassen er afkølet og fast tages den ud og deles i fire. Rul hver del til en lang pølse (ca. 2-3 cm i diameter). Stil dem igen på køl.
  6. Tag et af marcipanstykkerne ud og rul det ud på et bord drysset med lidt flormelis. Rul marcipanen til et rektangel som svarer til længden af dine trøffelpølser.
  7. Tag en trøffelpølse ud af køleskabet. Smør først et tyndt lag smørcreme på, smør så igen et mere dækkende lag, så der ikke fremkommer brune steder på trøffelpølsen (på den måde undgår man, at man kan se det brune igennem marcipanen på den færdige træstamme).
  8. Herefter lægges pølsen på marcipanen, som forsigtigt lukkes herom. Tilbage på køl. Gentages med de sidste tre.
  9. Tag alle træstammerne ud og skær dem i længde efter eget ønske. Dyp enderne i den smeltede chokolade.
  10. Herefter skal træstammerne køles af endnu en gang, før de kan serveres og nydes med en lækker kop kaffe.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar