søndag den 3. januar 2016

Porretærte med kalkunbacon

Porretærte med kalkunbacon og gulerødder (til ca. 4 mennesker, hvis der er en salat til ;)

Ingredienser: 
  • en tærtedej :)
  • 3 porre
  • 3 gulerødder
  • Kalkunbacon i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 4 æg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 0,5 tsk timian
  • peber
  • revet ost til toppen (fx emmentaler eller mozzarella)

 Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175º C varmluft/190º C over-under varm
Smør en tærteform med lidt fedtstof, og tryk tærtedejen ud i den. Prik til dejen med en gaffel og forbag tærten i ovnen i 8 minutter.
Rens porre og gulerødder og skær dem i skiver.
Pil og hak hvidløg, og svits det i en gryde sammen med porre og gulerødder i lidt olie nogle minutter. Tilsæt 0,5 dl vand, og
læg låg på. Lad det koge, til porrerne og gulerødderne er bløde, det tager  ca. 5 minutter. Tag låget af, og lad væden fordampe de
sidste minutter.
Kom æg i en skål sammen med creme fraiche og mælk. Rør det sammen med timian, muskat, salt og
peber.
Tilsæt porrer, gulerødder og kalkunbacon og bland det godt sammen. Fordel æggemassen ud over tærtebunden.
Fordel osten over tærten 20 min før den er færdig. 
Bag porretærten i ovnen i ca. 35-40 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar