torsdag den 2. april 2015

Chokoladecookies fyldt med karamel

Der er intet skønnere end en sprød cookie til eftermiddagskaffen. Denne gang besluttede jeg mig for at tage de ellers meget simple cookies til et helt andet niveau ved at komme karamel i deres midte. Så slå dig løs, og husk at karamellen tager 3 timer at lave ;) 

Chokoladecookies med karamel

15-18 chokoladecookies (hvis ikke man spiser alt for meget dej...)
160 gram smør
3 dl brun farin
2 dl rørsukker
En halv vaniljestang
2 æg
5 dl hvedemel
1 1/2 spsk. kakao
1/2 tsk. salt
110 g mørkchokolade
80 g hasselnødder (valgfrit - men lækkert)

200 gram dulce de leche (karamel - se nederst i opskriften)
1-2 tsk. havsalt/salt

Pisk de to slags sukker, smør og vanilje blødt og homogent. Tilsæt æggene et ad gangen i mens man pisker videre (med en håndmixer).

Bland mel, kakao, salt og rør det i dejen – den skal bare blandes hurtigt. Hak chokoladen og nødderne groft og tilsæt dem til sidst.
Fordel 2/3 af dejen ud som cookies med god afstand i mellem på en bageplade – de flyder ret meget ud. Lav en fordybning i midten, og læg en god tsk. dulce de leche i fordybningerne og fordel så resten af cookiedejen oven på karamellen som et låg– karamellen behøver dog ikke at være fuldstændig dækket.
Drys småkagerne med en smule salt og bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter. De er færdige, når de er gyldenbrune i kanten, har nogle karakteristiske revner og karamellen bobler.
Lad de nybagte chokoladecookies køle af på en rist. Spis dem herefter eller opbevar dem i en lufttæt beholder - så ikke de bliver bløde og kedelige. 

Dulce de leche:
1 dåse kondenseret mælk
Kom den lukkede dåse kondenserede mælk ned i en gryde og fyld vand i, så dåsen er fuldkommen dækket af vand. Tænd for blusset og lad det "simre" i ca. 3 timer. Åben herefter dåsen, og nyd den brune karamel.
(den færdiglavede karamel kan godt gemmes i et par dage.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar