lørdag den 11. april 2015

Dadelkugler med alt det gode


Disse dadelkugler er som faldende fra himlen og ned i din mave. Efter du har smagt denne version af de kendte dadelkugler, vil du ikke længere se på dem som et sundere alternativ til de gode gamle havregrynskugler, men omvendt.
Der er hverken smør eller sukker i disse fristelser, der er kun frugtsukker og kokosolie.
Så hvis du ligesom mig havde lyst til at have en sukkerfri-lørdag i solskinnet, så stop din mad-research og kom i gang.

Dadelkugler med kokos, mandler og havresgryn:

Ca. 60 små styks (jeg kan bedst lide dem som små hapser)

Det skal du bruge: 

  • 150 g dadler uden sten
  • 50 g mandler
  • 45 g kokosmel
  • 70 g havregryn
  • 4-5 spsk. kakao
  • 1 spsk. kokosolie
  • 5 spsk. mælk
  • Evt. kokosmel, havregryn, lakridspulver m.m. til at rulle dem i.

Kør dadlerne i foodprocessoren til de er i små grove stykker, tilsæt herefter mandlerne og blend til massen er blandet godt sammen. Kom kokosmel, havregryn, kakao og kokosolie, og tilsæt mælken lidt af gangen. Blend indtil massen har en konsistens, som man kan rulle kugler ud af. Hvis massen er for våd kan du tilsætte nogle flere havregryn/kokosmel, omvendt hvis den er for tør, kan du tilsætte noget mere mælk.
Havregryn

Tril dejen til små kugler. Her kan du selv vælge om du har lyst til at trille dem i noget. Du kan selv vælge hvad du vil trille dem i, jeg kan godt lide kokosmel, havregryn og lakridspulver. Hvis "pynten" ikke gider sætte sig fast, kan du lige trille kuglerne i lidt mælk først. 
Kom de færdige dadelkugler i køleskabet indtil de skal spises.

Lakridspulver





Kokos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar