torsdag den 18. juli 2019

Saltkaramel-is

Opskrift fra Valdemarsro.dk

Saltkaramelis

  • 6 æg, æggeblommerne herfra
  • 125 g rørsukker
  • 4 dl sødmælk
  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
Karamel
  • 100 g rørsukker
  • 75 g piskefløde
  • 1/2 tsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Saltkaramel
Smelt sukker i en gryde ved middel varme. Det skal blive gyldent og få en lækker karamelfarve. Skru en anelse op for varmen og tilsæt så fløden langsomt under omrøring, mens at gryden stadig står på varmen. Fløde og sukker skal blive helt ensartet i konsistensen og tykne til karamel.
Rør salt i og tag gryden af varmen. Lad blot karamellen stå i gryden.
Is
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Den tomme vaniljestang kommes i en ny ren gryde, sammen med mælk og fløde og det hele koges op til kogepunktet.
Pisk nu æggeblommerne, vaniljekorn og sukker sammen i en skål og fjern vaniljestangen fra gryden. Kom mælken i æggeblandingen langsomt i en tynd stråle, mens der piskes indtil al mælken er i og det hele er rørt godt sammen.
Blandingen kommes tilbage i gryden og varmes langsomt op, mens der hele tiden røres med et piskeris i gryden. Det skal op omkring de 84 grader, brug gerne et sukkertermomenter eller hold bare godt øje med det. Det må ikke koge, men skal blot lige tykne en lille anelse. Tag gryden af varmen og rør ca 1/3 af saltkaramellen i – det gør ikke noget hvis det ikke er nemt at røre ud. Bare lad det være og kom iscremen i en beholder med låg, sæt det på køl og lad det stå der nogle timer.
Hæld cremen på ismaskine og lad den køre i ca 20 minutter. Tilsæt halvdelen af  den resterende saltkaramel, i en tynd stråle rundt i isen og kør 5 minutter mere. Kom det sidste saltkaramel i isen, det skal være sådan at man kan se at der er karamel i og lige få en intens smag af karamel hist og her, når saltkaramel isen nydes.
Sæt isen i fryseren i minimum 2 timer inden servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar