søndag den 28. maj 2017

Rabarberkage med marengs

Inspiration fra Foodblogging.

Rabarberkage: (ca. 8-10 pers.)

  • 120 g Smør
  • 100 g Rørsukker
  • 1 Vanillestang
  • 1½ tsk. Bagepulver
  • 1/4 tsk. Salt
  • 3 dl. Mel
  • 2 Æggeblommer
  • ½ dl. Mælk
  • 500 g. Rabarber (ca. 1 cm)
Marengs:
  • 3 Æggehvider
  • 2,25 dl. sukker
  • evt. 100 g. hakkede mandler
Smør og mel røres sammen, og derefter tilsættes rørsukker, vanille, bagepulver, salt, æggeblommer og mælk. Når dejen er fin og smidig puttes den i bunden af en springform (ca 24 cm) som enten skal være smurt eller beklædt med bagepapir. Når dejen fint dækker bunden, hældes de friske rabarberne over og den sættes i almindelig ovn ved 200 grader i 23-30 minutter – til dejen bliver en smule sprød og gylden i kanten. Herefter skal den køle lidt af, og imens laves merengsen. Hviderene piskes helt stive og sukkeret tilsættes og piskes sejt (så det ligner guf) og til sidst kan man evt. forsigtigt vende nogle hakkede mandler i marengsen – lige som vi gjorde. Kagen skal nu i ovnene igen og have ca. 20 minutter ved 180 grader. Hold gerne lidt øje med den så marengsen ikke tager alt for meget farve.
Den smager bedst varm, når marengsen stadig er sprød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar