søndag den 28. maj 2017

Cheesecake med hvid chokolade, citron og lakrids

Opskrift inspireret af majavase.dk

Cheesecake med lakrids, citron og hvid chokolade (ca. 11 pers.)

Lakridskiksebund:
  • 200 g havrekiks
  • 1 1/2 tsk rålakrids fra Johan Bülow
  • 75 g smør
Cheesecakefyld:
  • 3 blade husblas
  • 100 ml citronsaft (fra ca. 3 citroner)
  • 150 g hvid chokolade
  • 150 g flødeost
  • 100 g sukker
  • 150 ml piskefløde
Pynt:
  • Hindbær (ca. 350 g)
Lakridskiksebund: 

Kom kiks i en frysepose, og knus dem med en kagerulle.
Bland kiksekrummer og rålakridspulver i en skål.
Smelt smør, og rør det i kiksekrummerne.
Placer en kagering eller springform (16 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og kom massen heri.
Kom kiksemassen i bunden og op ad kanten – gerne lidt rustiskt – og tryk det godt sammen med fingrene.
Kom bunden i fryseren, mens du laver fyldet.

Cheesecakefyld: 
Udblød hublas i koldt vand. 
Varm citronsaft op i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
Vrid husblassen fri for vand, og rør ud i den varme saft. 
Lad saften køle af til håndvarm.
Pisk flødeost og sukker let og luftigt i en skål.
Vend forsigtigt den håndvarme citronsaft i.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den forsigtigt i massen.
Pisk fløden til let skum, og vend den i.
Fordel massen oven på kiksebunden, og sæt kagen i fryseren i 2-3 timer, til kagen har sat sig og er godt kold.
Skub/lirk forsigtigt kagen ud af kageringen. (Hvis den sidder for godt fast, kan du give ydersiden af ringen en hurtig tur med din brûlée-brænder. Så slipper den nemt.)
Stil kagen i køleskabet indtil servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar