lørdag den 11. juli 2015

Gulerodsbrud

Gulerodsbrud er nogle boller jeg laver gang på gang. Første gang jeg lavede dem var til min søsters fødselsdag, hvor min far havde været med til valget, da han spiste dem som barn. Bruddene er en har en mild smag og er i denne traditionelle version med gulerødder og solsikkekerner. Hunden var også interesseret, men måtte spise sit eget mad. Man kan ikke gå galt i byen, hvis man serverer disse med en skive ost på.

Gulerodsbrud (ca. 18 brud)

Ingredienser

  • 100 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 dl neutralt olie
  • 4 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 1 kg hvedemel (man kan også vælge at blande lidt grovere mel i også)
  • 2 æg
  • 300-400 g revne gulerødder (alt efter hvor mange man vil have i) 
  • 100 g solsikkekerner

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og tilsidst mel. Ælt dejen godt sammen. Den skal være smidig, så læg alle dine kræfter i æltning og fortsæt så lang tid muligt. 
Når dejen er smidig, skal den hæve i skålen i 30 minutter med et viskestykke over.
Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på bagepladerne. Riv gulerødderne (eller køb dem færdigrevne) og mål solsikkekernerne op. 

Når dejen er færdighævet, tager du den ud på bordet og ælter den kort igen. Nu kommer den lidt sværere del: :) Lav en slags grav i midten af dejen så du kan slå de 2 hele æg, gulerødder og kerner ud i den (se billedet til venstre). Nu kommer den sjove del. I stedet for at ælte dejen sammen, lukker du dejen rundt om de nytilføjede ingredienser, så den danner en kugle. Herefter tager du en brødkniv og skærer dejen på alle vinkler. Sørg for at æg, gulerødder og kerner er inde i dejen, så saml den lidt op sammen til sidst hvis det er nødvendigt. Det er meget klistret og helt rigtigt. 

Tag en klump af dejen og kom den på bagepladen. De bliver deforme og usammenhængige, det PERFEKT! Bollerne hæver meget så vær lidt gavmild med pladsen. 

Bag dem så i 12-15 min (afhængigt af din ovn) ved 225 grader. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar