mandag den 26. august 2019

Rabarbertærte

 Opskrift fra sofiesspisekammer.dk

Rabarbertærte med marcipan

Til en stor tærte 8-10 mennesker – 28 cm i diameter
  • 450 gram rabarber skåret i skiver på 1-2 cm
  • 4 spsk rørsukker
Mørdej
  • 225 gram hvedemel
  • 150 gram koldt smør
  • Et lille æg
  • 3 spsk. flormelis
  • Et nip salt

Mazarinmasse
  • 150 gram marcipan
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram rørsukker
  • 2 æg
  • 50 gram mel
  • En halv stang god vanilje

Fremgangsmåde

Start med at lave mørdejen. Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Arbejd smørret ind i melet, så konsistensen bliver som grove brødkrummer. Pisk ægget sammen og bland det hurtigt ind i dejen – uden at ælte for meget. Den skal bare lige hænge sammen. Pak mørdejen ind i film, og lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
Når dejen har hvilet, rulles den ud med lidt hvedemel. Smør et tærtefad, og tryk tærtedejen ud i fadet. Prik dejen jævnt, så eventuelle luftbobler kan slippe ud.
Kom tærtefadet med dej i fryseren. Efter 15 minutter i fryseren kan bunden bages. Forbag den i ca. 10 minutter ved 200 grader, indtil den er lys gylden.
Mens tærtedejen hviler laves mazarinmassen. Start med at ælte marcipanen, sukker og vanilje og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk så æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet.
Hæld mazarinmassen i den forbagte tærtebund og bag i ca. 5 minutter, til massen har sat sig en anelse.
De skiveskårne rabarber røres med rørsukkeret og fordeles jævnt over tærtebunden. Tryk dem lidt ned, så nogle af skiverne kommer lidt ned i mazarinmassen.
Bag tærten indtil rabarberne er gennembagte. Det tager ca. 25 minutter ved 200 grader.
Server lun eller kold med en skefuld fuldfed cremefraiche eller en kugle vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar