mandag den 26. august 2019

Key lime pie

Opskrift fra frederikkewaerens.dk

Key lime pie med marengs

Kiksebund:
  • 500g Digestive kiks
  • 200g usaltet smør, smeltet
Limecreme:
  • 8 æggeblommer (du kan evt. bruge pasteuriserede æggeblommer)
  • 2 dåser kondenseret mælk
  • Friskpresset saft og revet skal af 5 økologiske limefrugter
Marengs:
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 hel vaniljestang

Fremgangsmåde

Kiksebunden. Kom kiksene i en foodprocessor eller blender og hak dem fint. Smelt smørret og bland det godt sammen med de hakkede kiks i en skål til det bliver en ensartet masse. Hæld massen over i en springform smurt med smør og beklædt med bagepapir i bunden. Tryk massen godt op af kanterne og ned i bunden. Bag kiksebunden i 20 minutter ved 170°. Når den er bagt færdig, skal den køle af, inden limecremen bliver hældt ned i tærten.
Limecremen. Æggeblommer, kondenseret mælk og limesaft hældes i en skål og piskes godt, til det bliver til en ensartet creme. Hæld limecremen på den kolde tærtebund og bag tærten ved 150° i ca. 25-30 minutter, til cremen er bagt (muligvis 30-40 min). Den må ikke virke flydende, men skal føles fast/svampet, når du forsigtigt trykker lidt på den. Lad kagen køle af.
Marengsen. Pisk æggehvider, sukker og vanilje sammen i 10 minutter til en stiv marengs. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl.
Pynt tærten: Når limecremen er kølet af, tages tærten ud af forment og stilles på et serveringsfad. Den pyntes ved at sætte marengsen på i små toppe. Karamelisér marengsen med en bunsenbrænder. Pas på, for det går hurtigt med flammerne! Tærten er done.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar