fredag den 25. marts 2016

Hvid chokolademousse med makroner og portvin

Hvid chokolademousse med makroner og portvin (ca. 4 portioner)

  • 150 hvid chokolade
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g rørsukker
  • 150 g makroner
  • 1-2 dl portvin
  • Jordbær til pynt

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen groft og smelt den forsigtigt over et vandbad og afkøl den let. Pisk fløden til skum, og stil det til side.
Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i massen lidt ad gangen. 
Knus makronerne let og læg dem i bunden af hvert dessertglas. Dryp derefter med portvin over makronerne. Fordel chokolademousse ovenpå. 
Stil glassene på køl i mindst 4 timer.
Nip jordbærrene sær dem i stykker og læg dem på mousssen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar