tirsdag den 14. november 2017

Pære-cheesecake


Opskrift fra majavase.dk

Cheesecake med pære (ca. 8 personer)

Kiksebund
  • 250 g havrekiks
  • 2 tsk stødt kanel
  • 100 g smør
Fyld
  • 2 blade husblas
  • saft af 1/2 citron
  • 75 g brun farin
  • korn af 2/3 vaniljestang
  • 300 g flødeost
  • 120 g smør
Karamelganache
  • 200 g hvid chokolade (dulcey fra Valrhona 32%)
  • 100 ml piskefløde
  • 15 g glukosesirup
Pynt
  • 5 små, grønne pærer
  • citronsaft

Fremgangsmåde:

Kiksebund:
  • Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål sammen med kanel.
  • Smelt smør i en lille gryde, og rør det i kiksemassen.
  • Fordel kiksemassen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Sørg for at dække både bund og kant.
  • Tryk massen godt sammen med fingrene.
  • Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Fyld:
  • Udblød husblas i koldt vand.
  • Varm citronsaft, brun farin og vaniljekorn forsigtigt op i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
  • Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sirup.
  • Lad siruppen køle af til håndvarm.
  • Pisk flødeost og skyr let og luftigt, og vend forsigtigt den håndvarme sirup i. Fordel cheesecakefyldet i kiksebunden, og sæt kagen tilbage i køleskabet, mens du laver ganachen.
Karamelganache:
  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  • Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
  • Vent et øjeblik.
  • Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
  • Stavblend ganachen, og fordel den oven på cheesecakefyldet.
  • Stil kagen tilbage i køleskabet i ca. 3 timer, til kagen har sat sig, eller natten over.
Pynt:
  • Skær pærerne i kvarte, og fjern kernehus.
  • Skær kvarterne i ultratynde skiver på et mandolinjern, og dyp dem i citronsaft, så de ikke bliver brune.
  • Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Placer pæreskiverne på tærten, så de danner en rose. Start i kanten og bevæg dig indad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar