søndag den 21. februar 2016

Nem grundopskrift på koldhævede boller


Grundopskrift på lækre varierende boller :)

Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 2 dl kerner og nødder
  • 1 dl havregryn
  • ca. 2-3 dl hvedemel
  • 5 dl grahamsmel og fuldkorns hvedemel
  • 1 tsk salt
Om aftenen: Kom vand og gær i en stor gryde og rør gæren ud i vandet. Tilsæt kerner, nødder, havregryn, mel og salt lidt efter lidt, og rør det sammen med en grydeske. Rør og mærk om dejen kan klare noget mere mel. Dejen skal kunne røres, uden at være flydende. Dæk dejen til med et grydelåg over.

Om morgenen: Tænd ovnen på max varmluft. Kom dejen på en bageplade ved brug af en spiseske, pensl med vand eller æg. Drys herefter med græskarkerner, solsikkekerne eller birkes. Når ovnen er klar sættes bollerne ind, og temperaturen sættes ned til 200 grader. Giv bollerne ca. 25 min. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar