søndag den 21. februar 2016

Bananbrød alla Amerika

Banankage 1 stk i brødform

Ingredienser:

  • 140 g sukker
  • 2 æg
  • 40 g smeltet smør
  • 3/4 dl. Solsikkeolie 
  • 3-4 modne bananer
  • 3 spsk. creme fraiche eller yoghurt (jeg brugte halvt af hver)
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 215 g mel
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. kanel (kan udelades)
  • 1/2 tsk. salt
  • 85 g hakkede pecan- eller valnødder
Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
Kom det smeltede smør og olien i langsomt, hæld det ikke i på en gang - imens der piskes. Kom de moste bananer, vaniljesukker og creme fraiche i og pisk videre. 
Bland mel, bagepulver, natron, kanel og salt i en skål for sig. Vend det herefter i dejen. Til sidst vendes nødderne i.
Kom dejen i en stor rugbrødsform eller 2 små. Bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 1 time, bedøm om der skal sølvpapir over kagen i de sidste 15 min. Lad kagen køle lidt af før der skæres i den.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar