Opskrift fra majavase.dk
Cheesecake med pære (ca. 8 personer)
Kiksebund- 250 g havrekiks
- 2 tsk stødt kanel
- 100 g smør
Fyld
- 2 blade husblas
- saft af 1/2 citron
- 75 g brun farin
- korn af 2/3 vaniljestang
- 300 g flødeost
- 120 g smør
Karamelganache
- 200 g hvid chokolade (dulcey fra Valrhona 32%)
- 100 ml piskefløde
- 15 g glukosesirup
Pynt
- 5 små, grønne pærer
- citronsaft
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Blend kiks til krummer, og kom dem i en skål sammen med kanel.
- Smelt smør i en lille gryde, og rør det i kiksemassen.
- Fordel kiksemassen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Sørg for at dække både bund og kant.
- Tryk massen godt sammen med fingrene.
- Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Fyld:
- Udblød husblas i koldt vand.
- Varm citronsaft, brun farin og vaniljekorn forsigtigt op i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sirup.
- Lad siruppen køle af til håndvarm.
- Pisk flødeost og skyr let og luftigt, og vend forsigtigt den håndvarme sirup i. Fordel cheesecakefyldet i kiksebunden, og sæt kagen tilbage i køleskabet, mens du laver ganachen.
Karamelganache:
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
- Vent et øjeblik.
- Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
- Stavblend ganachen, og fordel den oven på cheesecakefyldet.
- Stil kagen tilbage i køleskabet i ca. 3 timer, til kagen har sat sig, eller natten over.
- Skær pærerne i kvarte, og fjern kernehus.
- Skær kvarterne i ultratynde skiver på et mandolinjern, og dyp dem i citronsaft, så de ikke bliver brune.
- Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Placer pæreskiverne på tærten, så de danner en rose. Start i kanten og bevæg dig indad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar