Opskrift fra Maja Vases bog "Majas Kager" fra 2017.
Chokolade macarons ca. 30-40 stk.
Bunde- 150 g flormelis
- 130 g mandelmel
- 20 g kakaopulver
- 55 g æggehvide
- 150 g sukker
- 50 g vand
- 55 g æggehvide
- 180 g mælkechokolade
- 120 ml piskefløde
- 30 g glukosesirup
- 1 nip salt
Pynt: 1-2 spsk kakaopulver
Ganache:Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, glukosesirup og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend. Kom ganachen i en skål, og stil den i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.
Bunde:Sigt flormelis, mandelmel og kakaopulver i en skål, og rør 55 g æggehvide i blandingen. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det til op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvider stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og derefter forsigtigt resten. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler (3 cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft, og lad dem køle af.
Ganache:Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, glukosesirup og salt til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend. Kom ganachen i en skål, og stil den i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.
Bunde:Sigt flormelis, mandelmel og kakaopulver i en skål, og rør 55 g æggehvide i blandingen. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det til op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvider stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og derefter forsigtigt resten. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler (3 cm i diameter) ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft, og lad dem køle af.
Samling: Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt ganache ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde. Opbevar de færdige macarons i køleskabet. Sigt kakaopulver ud over kagerne lige inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar