Opskrift fra Majavase.dk
Lakridsmacarons ca. 30-40 stk.
Bunde:- 150 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 55 g æggehvider
- lidt sort pastafarve
- 150 g sukker
- 50 g vand
- 55 g æggehvider
- 120 g hvid chokolade
- 60 ml piskefløde
- 50 g sød lakridssirup*
- 2-3 spsk frisk citronsaft
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og lakridssirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med citronsaft, og stavblend. Kom ganachen i køleskabet i 2-3 timer eller natten over. Fyld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de resterende bunde.
Bunde: Sigt mandelmel og flormelis i en skål, og tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve. Rør blandingen godt sammen med en træspatel. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet. Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Bag bundene i 10-12 min ved 150 grader varmluft, og lad dem køle helt af.
*TIP: Lav din egen lakridssirup (fra louises madblog)
3 dl vand
2 dl sukker
3 tsk lakridspulver (halvt rålakrids, halvt fint)
Bland ingredienserne sammen i en gryde og sæt den på mellem varme og lad den koge ca 25 min. Gem i køleskabet i et forkogt glas.
2 dl sukker
3 tsk lakridspulver (halvt rålakrids, halvt fint)
Bland ingredienserne sammen i en gryde og sæt den på mellem varme og lad den koge ca 25 min. Gem i køleskabet i et forkogt glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar