Opskrift fra bogen "Brød og Kager" - Politikens Forlag.
Valnød mokka-lagkage (til ca. 8 pers.)
- 300 g valnødder
- 200 g sukker
- 6 stk. æggehvider
Kaffeskum
- 5 dl piskefløde
- 5 spsk. brun farin
- 1,5 spsk. instant kaffe
Toppen
- 100 g chokolade
- 50 g smør
- 12 halve valnødder
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir og smør let.
- Blend nødder og halvdelen af sukkeret, indtil nødderne er finthakkede.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt deet resterende sukker lidt efter lidt, imens der stadig piskes, indtil blandingen er tyk og skinnende.
- Vend forsigtigt hviderne i nøddeblandingen. Hæld en tredjedel af dejen i en springform, og bag den i 35 min. (Hvis du har travlt kan du komme to bunde ind på samme tid).
- Gentag bagningen 2 gange til, så der bliver tre bunde.
- Lad dem køle helt af på en rist, så de ikke hænger fast.
- Kaffeskummet: Alle ingredienser kommes i en skål. Pisk med elmixeren, indtil den er stiv og cremet.
- Læg en kagebund på et kagefad og fordel halvdelen af cremen på bunden.
- Gentag med en bund til, og slut af med den tredje bund.
- Glasur: Chokolade brækkes i små stykker, og smeltes over et vandbad.
- Tag chokoladen af varmen og tilsæt smørret og rør rundt. Lad den køle af og spred den ud på toppen af kagen.
- Pynt kanten rundt med de halve valnødder.
- Sæt kagen i køleskabet, indtil servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar