Marengs med mørk chokolade og hasselnødder ca. 16 stk.
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 4 dråber eddike
- 2 spsk. kakaopulver
- 50 g hasselnødder
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne næsten stive. Kom sukkeret i lidt af gangen, imens der piskes. Pisk eddike i. Pisk videre i ca. 5 min - indtil sukkeret er blevet opløst og marengsen er helt stiv. Ved kakaopulver i. Hak hasselnødderne groft og vend dem i.
Smelt chokoladen over et vandbad, og vend meget forsigtigt i marengsen. Kom skefulde marengs på bagepladen. Bag dem ved 100 grader i ca. 1 time, sluk herefter ovnen og lad dem stå derinde med ovnlågen på klem i 1 time mere.
Marengsen gemmes i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar