Opskrift fra cutecarbs.com
Jordbær cheesecake
Kiksebund
- 150 g digestive
- 80 g smeltet smør
Cheesecake-masse
- 1 vaniljestang (den tomme stang skal gemmes til geléen)
- 100 g sukker
- 400 g flødeost
- 150 g græsk yoghurt (10%)
- Saft fra usprøjtet halv citron
- 3 husblas
- Friske jordbær
Jordbær-gelé
- 150 g frosne jordbær
- 1 tom vaniljestang
- 3 spsk sukker
- 2 husblas
- 8 spsk vand
Bund: Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør og pres massen til en bund i en springform (17 cm). (Hvis du bruger en større form, så lav en større portion)
Cheesecake-masse:
- Pisk flødeost, græsk yoghurt, sukker og vaniljekorn sammen
- Udblød husblas, smelt det over vandbad – brug citronsaft og lidt creme til at afkøle husblassen med, så det får ca. samme temperatur som ostecremen, inden du tilsætter det i ostemassen
- Skær nogle jordbær i halve stykker og læg dem langs kanten ovenpå kiksebunden, det er vigtigt, at de står helt tæt på kanten, inden du hælder ostecremen over kagen.
- Sæt kagen i køleskabet i minimum en time
Jordbær-gelé:
- Kog vand, jordbær, den tomme vaniljestang og sukker ved svag varme i ca. 10 minutter
- Blend jordbær-massen og si den tilbage i gryden
- Varm massen ved svag varme og tilsæt husblas – tag gryden af varmen og lad massen køle af under omrøring
- Kom den afkølede jordbær-gelé på cheesecaken – og lad kagen stå på køl i minimum 5 timer – gerne natten over
Ingen kommentarer:
Send en kommentar