Opskrift fra bloggen frkcupcake.blogspot.dk
Citron muffins med brændt marengs
Citronmuffins:- 3 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vanillesukker
- 100 g smør (smeltet)
- 2 dl sukker
- 2 æg
- 1 dl yoghurt natural/creme fraice
- reven skal af en citron
- saft fra 1 citron
- ca 1 dl Lemon curd
- 165 g sukker
- 1/2 dl vand
- 75 g past. æggehvide
- Sigt mel, bagepulver og vanillesukker ned i en skål
- Pisk smør og sukker luftigt i en anden skål
- Pisk æggene i et af gangen og derefter yoghurt og citronsaft
- Rør begge blandinger sammen og tilsæt den revne citronskal
- Fyld muffinsformene med ca 1 cm dej og kom derefter ca 1 tsk lemon curd i hver muffin. Fyld formen helt op med dej
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 12-14 minutter - de skal kun lige være gyldne
- Lad dem køle af og sprøjt derefter marengs på (se fremgangsmåde på marengsen nedenunder).
- Brænd marengsen med en gasbrænder til den er gylden.
Marengs:
- Hæld 300 sukker i vandet og kog det til det er 115 grader (rør ikke rundt, bare lad det koge)
- Imens Piskes æggehviderne med resten af sukkeret (30 g)
- Når Sukkervandet er 115 grader hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes en del)
- Pisk indtil sukkermassen er helt kold og "guffen" danner faste toppe.
- Kom den i en sprøjtepose.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar