Denne
lagkage er efterhånden en klassiker i min familie. Den giver altid alle et
tilfreds udtryk i ansigtet, og især min morfar siger aldrig nej til nr. 2
stykke. Oprindeligt var det min søster som lavede lagkagen, men da hun i
øjeblikket befinder sig i Mellemamerika måtte jeg jo begive mig ud i det.
Resultatet blev en dejlig påske-lagkage til at sætte fødselsdagssæsonen i gang
og en glad morfar.
Jeg
lavede selve lagkagen aftenen før den skulle spises, så kagebundene kunne blive
lidt moist, og marcipanlåget et par timer før da det ellers ville blive lidt
kedeligt og blødt.
Flødeskumslagkage med kagecreme og marcipanlåg:
Ingrediensser:
Kagecreme:
- · 2 æg
- · 2 spsk. Sukker
- · 1 spsk. Maizena
- · 2 ½ dl. Mælk
- · 1 vaniljestang
Marcipanlåg:
- · ca. 300 g marcipan
- · 1 tsk honning
- · ca. 100 g flormelis (hælder det lidt på gefühl)
Fremgangsmåde:
Start
med at lave kagecremen: Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde.
Tilføj mel og mælk i, og bring cremen i kog ved konstant piskning. (så mælken
ikke brænder på)
Kom vanilje i (du kan også tilsætte stangen, men husk at tage den op inden du kommer cremen på kagen!) drys sukker over cremen, mens den afkøler så den ikke trækker skind.
Kom vanilje i (du kan også tilsætte stangen, men husk at tage den op inden du kommer cremen på kagen!) drys sukker over cremen, mens den afkøler så den ikke trækker skind.
Pisk
fløden stiv (dog ikke oste-stiv).
Så skal
lagkagen bare samles. Jeg kommer ca 5 spsk. Flødeskum ned i cremen når den er
afkølet, så får den en federe teksttur.
(Jeg er så fræk at jeg bare køber lagkagebundene
færdiglavet, da hele lagkage projektet bliver MEGET nemmere, og jeg synes at de
smager helt fint.) Tag først en lagkagebund og vend den med toppen nedad, kom
så et tyndt lag syltetøj på herefter halvdelen af cremen og så halvdelen af
flødeskummen (gem en smule flødeskum til toppen). Gør det samme en gang til, og
slut af med en bund med toppen opad. Kom til sidst det sidste flødeskum på
toppen, for at marcipanen bliver flot når den lægges på lagkagen.
Så er det i gang med
den svære del: marcipanlågget. Honningen og flormelissen blandes ind i
marsipanen.
Ælt marcipanen smidig med varmen fra dine hænder. Dette er
meget vigtigt, da vi har brugt for et smidigt låg så vi kan få en pæn overflade
på kagen. Læg et stykke bagepapir på bordet, så er det nemmere at løfte
”lågget” til sidst. Hæld lidt flormelis på bagepapiret. Form marcipanen til en
høj, rund cirkel og vend den på alle sider i flormelissen. Begyndt at rulle
marcipanen ud på bordet. Pres ikke ned, mens du ruller – lad kagerullen gøre
arbejdet. Rul marcipanen ud i en relativt tynd cirkel.
Når du skal flytte låget over på kagen, hav da kagen stående
ved siden af. Tryk lidt på marcipanen i siderne så det ligger tæt ind til
lagkagen. Skær det overskydende marcipan af. Pynt med hvad du nu lige har evt. Nogle
marcipanblomster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar