Jeg hader at smide mad ud fordi det er for gammelt eller bare fordi det ikke smager som da det var friskt. Derfor blev jeg meget inspireret af min søster da hun nævnte at hun brugte sit "outdatede" rugbrød til at lave ymerdrys med. Jeg gik straks i gang med at søge på nettet, og lade mig inspirere af en masse forskellige ymerdrys.
Jeg kom frem til denne lækre mix:
Jeg kom frem til denne lækre mix:
Hjemmelavet ymerdrys
Ingrediensser:
-
400g daggammelt rugbrød
- 4 spiseskefulde brun farin (Eller muscovado sukker)
- 100g hasselnødder
- Havregryn
- Solsikkekerner
- Græskerner
- Andre nødder eller kerner fra skuffen.
- Tilføj evt. Nogle tørrede figner eller rosiner når det er bagt
Fremgangsmåde:
Del rugbrødet i lidt mindre stykker, og kom det ned i
foodprocessoren. Fordel rugbrødet på en bageplade med bagepapir. Kom så
nødderne ned i blenderen, lad gerne nødderne blive lidt grove - så de bliver
lidt forskellige størrelser.
Tilsæt herefter nødder, havregryn, solsikkekerner, figner,
brun farin, sukker m.m. på bradepanden med rugbrød og MIX.
Kom det herefter i ovnen på 160-170 grader, i ca 30 min
afhængigt af ovnen. HUSK at tjekke til det ofte! Gerne hvert 10 min, da der ikke
skal meget til at brænde høstakken på...
Husk også at det ikke er sprødt lige
når det kommer ud af ovnen, lad det køle af en 10 minutters tid før du spiser
det J Du kan nu
evt. komme nogle rosiner i.
Når du vil gemme det til siden: kom det
i en tætsiddende boks, da det ellers vil blive blødt L
Uuhm, det er bare SÅ lækkert på græsk yoghurt! :-)
SvarSlet